Jans vertrekt in zomer: "Had PEC-tijd niet kunnen dromen"

4 januari 2017, 10:20   Bijgewerkt: 4 januari 2017, 14:42

Ron Jans en PEC Zwolle gaan na het huidige seizoen uit elkaar. De 58-jarige oefenmeester heeft de clubleiding van de nummer zestien van de Eredivisie in een gesprek op het trainingskamp in het Spaanse Mijas laten weten dat hij na de zomer niet meer voor de groep staat bij De Blauwvingers. "Wat hier allemaal gebeurd is, had ik niet kunnen dromen."

In gesprek met FCUpdate.nl weidt Jans uit over zijn beslissing. "Dit is al mijn vierde seizoen bij PEC Zwolle. Op dit moment ben ik de oudste én de langstzittende trainer in de Eredivisie en heb ik besloten om mijn aflopende contract bij PEC Zwolle niet te verlengen. Simpelweg omdat ik benieuwd ben naar wat er op mijn pad zal komen", bevestigt Jans, die volledig achter zijn besluit staat maar koestert wat hij allemaal al meegemaakt heeft in Zwolle. "Ik had niet kunnen dromen dat dit hier allemaal als trainer zou gebeuren. Echt geweldig."

Hoe de huidige jaargang ook zal aflopen, met PEC wist Jans historie te schrijven. "De feiten zullen altijd overeind blijven. We hebben de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen en hebben Europees voetbal gespeeld tegen Sparta Praag. Dit is geschiedenis, die heerlijke dingen blijven staan", glimlacht Jans. "Maar minstens net zo belangrijk is dat ik hier altijd met heel veel plezier werk."

Het eindigt in de zomer dus voor Jans bij de club waar het vroeger voor hem allemaal begon. "Zonder er echt sentimenteel van te worden, sta ik er wel bij stil. Ik ben in Zwolle geboren, kwam op mijn elfde in de jeugdopleiding van PEC Zwolle terecht, brak door in het eerste elftal, tekende mijn eerste contract en werd als aanvoerder aan een andere club verkocht. Dat ik dan jaren later mocht terugkeren als trainer, dat maakt het voor mij persoonlijk extra speciaal."

[photo,103650,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen