Van Bommel: "Alles gezegd tegen Van Gaal wat niet kon"

4 januari 2017, 14:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel botste in het verleden bij Bayern München met trainer Louis van Gaal en bij het Nederlands elftal met bondscoach Marco van Basten, wat in beide gevallen ook tot een breuk leidde. In gesprek met FOX Sports gaat de voormalige middenvelder in op beide conflicten.

"Ik was de aanvoerder, of 'zijn aanvoerder', zoals Louis dat noemde", begint Van Bommel zijn verhaal over Van Gaal. "Maar ik beschermde ook de kleedkamer, dus als hij onterecht iemand aanviel, dan deed ik mijn mond open. Louis kon alles hebben, maar je moet niet tegen hem ingaan. Dat escaleerde in de winter van 2010, waarin ik een zware en vervelende discussie met hem heb gehad. Toen heb ik alles gezegd wat eigenlijk niet kan, tot schelden aan toe. Normaal is Louis aan het woord, maar toen was ik dat twee of drie minuten en heb ik alles eruit gegooid wat ik ervan vond. Vervolgens ben ik weggelopen."

Van Bommel had het er moeilijk mee. "Daarna kwam ik de fysiotherapeut tegen, met wie ik goed contact had, en barstte in tranen uit. Zo emotioneel was het. Ik dacht: het is afgelopen hier. Met de fysio heb ik besproken wat ik allemaal gezegd had en ik zei tegen hem: ik moet weg hier." In januari 2011 vertrok Van Bommel inderdaad uit München, hij ging in de Serie A aan de slag bij AC Milan.

De ruzies met Van Basten hadden plaats in de jaren 2005 en 2006. "Na een wedstrijd vroeg ik aan Marco waarom ik gewisseld was. 'Maak je niet druk, morgen zien we elkaar weer', was zijn antwoord. Maar op de radio in de auto hoorde ik hem ineens zeggen dat hij absoluut niet tevreden was over mij. Dus ik dacht bij mezelf: wat is er aan de hand?", herinnert Van Bommel zich nog. "Een dag later belde hij me met de mededeling dat ik niet mee zou gaan naar Finland-uit. 'Nee, ik geef geen uitleg, dit is het', reageerde hij toen ik vroeg waarom. Daarna hoorde ik 'tuut, tuut, tuut', het was heel raar."

"Daarna ben ik een tijdje niet geselecteerd geweest, maar later kwam ik er weer bij. De verstandhouding was echter niet meer zoals ie was. Ik ergerde me steeds vaker en op een gegeven moment zat ik er opnieuw niet bij. Toen raakte Sneijder geblesseerd voor een duel met Bulgarije en belde Marco me. 'Ik heb je nodig', zei hij. 'Nee, zo lang jij bondscoach bent kom ik niet meer', was mijn antwoord", besloot Van Bommel. Hij is Van Basten daarna nog wel een paar keer tegengekomen, maar een hand heeft hij hem niet meer gegeven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen