Chelsea zet streep door record na show Eriksen en Alli

4 januari 2017, 22:58

Chelsea blijkt toch nog verslaanbaar te zijn. De brigade van manager Antonio Conte is er woensdagavond namelijk niet in geslaagd om zijn zegereeks uit te breiden naar veertien. De superieure zegereeks van The Blues werd door Tottenham Hotspur stopgezet. Onder aanvoering van het gouden duo Christian Eriksen/Dele Alli werd het 2-0 op White Hart Lane.

"We've got Alli, Dele Alli, I just don't think you understand. He only cost five mill, he's better than Ozil, we've got Dele Alli". Dit nummer was de hele avond te horen in de thuishaven van Tottenham. De fans waren trots op Alli, die met twee sublieme kopballen uit geweldige voorzetten van Eriksen voor een 2-0 zege op Chelsea zorgde. Door het supertalent greep Chelsea naast het record van Arsenal, dat in het seizoen 2001/2002 veertien keer op rij wist te winnen.

Nadat Courtois geweldig ingreep na een kopbal van Eric Dier, viel op slag van rust de verdiende 1-0 voor de Spurs. Alli plaatste een grandioze kopbal achter Courtois, na een afgemeten voorzet van Eriksen. Een heerlijk doelpunt van Alli, die wel een gele kaart kreeg voor het omhelzen van een paar fans. Na rust moest Chelsea door de openingstreffer aan de bak om de stand gelijk te trekken.

Omdat aan de stand geen verandering meer kwam, heeft Chelsea dus weer eens verloren. In de competitie gebeurde dat op 24 september voor het laatst (3-0 tegen Arsenal). De achterstand van nummer twee Liverpool is nu vijf punten. Tottenham is nu de nummer drie en heeft twee punten minder dan Liverpool.

[photo,103679,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen