De Jong vergelijkt: "Ook Cruijff en Janssen hadden dat"

5 januari 2017, 08:56

De doelpuntendroogte van Luuk de Jong was één van de meest besproken onderwerpen in de eerste seizoenshelft. De spits maakte pas vier doelpunten voor PSV, maar zelf maakt hij zich nog geen zorgen. Hij stelt dat vrijwel elke aanvaller een dergelijke periode meemaakt.

Tijdens het trainingskamp van de Eindhovenaren wordt het 4-4-2-systeem getest. Volgens De Jong kan dat een goede optie zijn om de doelpuntenproductie te verhogen. "Woensdag deden we het een deel van de training anders. We zullen zien wat de trainer er verder mee wil, maar het kan best een interessante extra optie zijn, 4-4-2. Voor mij als spits en voor heel het team", aldus de aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Jong maakt zich vooralsnog niet al te druk om zijn doelpuntengemiddelde en stelt dat vrijwel iedere spits door een periode met weinig goals gaat. "De voorbeelden zijn legio. Zelfs Cruijff had soms een periode van extreme 'droogte', las ik laatst. En een sprekend voorbeeld is natuurlijk hoe het vorig seizoen ging met Vincent Janssen. Die stond met kerst ook pas op zes goals en kwam alsnog los na de winter. Die werd zelfs topscorer van de Eredivisie met 27 goals."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen