Westermann onder de indruk: "De Ligt verder dan normaal"

5 januari 2017, 11:20

De zeventienjarige Matthijs de Ligt maakte enkele maanden geleden de overstap van Jong Ajax naar het eerste elftal. Volgens collega-verdediger Heiko Westermann beschikt het talent over alle eigenschappen die een speler nodig heeft om de top te bereiken.

Westermann was vooral in de eerste weken van De Ligt bij het eerste elftal als een mentor voor de jonge verdediger. "Het is een goede jongen. Hij neemt veel in zich op. Hij weet wat hij wil en daar probeer ik hem bij te ondersteunen. Hij is een karakterspeler en verder dan een normaal iemand op zeventienjarige leeftijd. Hij heeft alle kwaliteiten van een grote speler, maar of dat er allemaal uitkomt dat weet ik niet", aldus de Duitser tegenover Ajax TV.

De Ligt is blij met de hulp die hij van de Duitse mandekker krijgt. "Soms kan ik bijvoorbeeld niet naar huis en dan brengt hij me even. Hij is heel aardig, hoewel het wel raar is soms om met iemand te praten die bijna twee keer zo oud is als jij", lacht het talent. De 33-jarige Westermann sluit zich daarbij aan. "Of ik zijn vader had kunnen zijn? Ja, als ik vroeg aan kinderen was begonnen wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen