Rechter geeft ADO gelijk in zaak tegen United Vansen

5 januari 2017, 14:55

United Vansen is ADO Den Haag 2.477.605 euro schuldig. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat de club aanspande tegen het bedrijf van eigenaar Wang Hui. De uitspraak betekent voor ADO dat de club voorlopig gered lijkt te zijn van een faillissement.

Eigenaar Wang had ADO Den Haag ruim 2,3 miljoen euro beloofd, maar de club heeft dat bedrag tot nu toe niet ontvangen. Daarom besloot de Eredivisieploeg naar de rechter te stappen om zo alsnog een betaling af te dwingen. ADO heeft het geld nodig om het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen en lijkt met deze uitspraak van de rechter dan ook voorlopig gered.

Vorige maand werd Wang door de Ondernemingskamer in Amsterdam al geschorst als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO. De aandelen van United Vansen werden volledig overgedragen net als het stemrecht waardoor Wang geen zeggenschap meer heeft binnen de club. ADO werd onlangs onder verscherpt toezicht gesteld van de KNVB en moet voor februari een sluitende begroting zien te maken om verdere sancties te voorkomen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen