Beoogd KNVB-directeur: "Eredivisie met zestien clubs"

5 januari 2017, 21:03

Liefst 24 nieuwe ideeën liggen er op tafel bij de KNVB, allemaal met het doel om de Eredivisie te hervormen. Operationeel directeur Gijs de Jong heeft er ook zo zijn visie op. Als het aan hem ligt, dan wordt het aantal teams teruggeschroefd tot veertien. Hij ziet echter in dat dat niet realistisch is en mikt op een liga met zestien clubs.

"Ik ben erg gecharmeerd van het model dat nu in Denemarken is ingevoerd, met veertien clubs die een volle competitie spelen waarna de top zes om het kampioenschap strijdt", vertelt de waarschijnlijke opvolger van Bert van Oostveen tegen Het NRC Handelsblad. "Maar van achttien naar veertien clubs gaat te veel weerstand geven, dat proef je wel bij de clubs."

De Jong wil vooral meer topwedstrijden in de Eredivisie. "Meer spanning, meer weerstand. Daar worden spelers beter van en de aantrekkingskracht gaat omhoog. Veel mensen hechten aan het huidige model, maar we hebben niet de luxe om zonder argumenten aan het verleden vast te houden."

Of die opzet er ook daadwerkelijk komt, dat is nog maar de vraag. De club hebben daar namelijk een stem in. Als het goed is zullen ze in mei tijdens de Algemene Vergadering beslissen of dit model op zijn vroegst per het seizoen 2018/19 zal worden ingevoerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen