Cocu: "Misschien alles-of-niets variant uit de kast halen"

6 januari 2017, 22:41

Phillip Cocu werkte tijdens het trainingskamp van PSV in Spanje een aantal keer met een 4-4-2-systeem. De Eindhovenaren kenden in de eerste seizoenshelft namelijk enkele problemen met scoren en het kunnen wisselen tussen systemen zou daarin een oplossing kunnen zijn.

PSV beleefde geen al te beste eerste seizoenshelft, maar het is in het verleden vaker gebeurd dat ploegen terugkwamen van een grote achterstand. "Ondanks een tegenvallend half jaar staan we derde en hangen we er nog aan en dat geeft een stimulans. Er zijn scenario's denkbaar dat Feyenoord ook nog punten gaat verspelen. De eerste wedstrijden zullen we op onze vertrouwde manier gaan spelen. Het zou kunnen dat we in de slotfase van de competitie nog een soort alles-of-niets variant uit de kast halen", laat Cocu weten aan Omroep Brabant.

Aankoop Marco van Ginkel zal een grote rol gaan spelen in die variant. "We wilden tussentijds alleen spelers aantrekken die voor ons van de buitencategorie zijn. Dat was Marco vorig jaar en dat zal hij nú hopelijk weer zijn. Met hem kunnen we ook wat accenten verleggen", aldus Cocu, die niet perse een vervanger wil halen mocht Luciano Narsingh nog vertrekken. "Daarvoor is deze selectie breed genoeg en komen er ook talenten aan. Maar het is pas begin januari, dus er kunnen nog wel zaken gaan spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen