PSV gaat het anders doen: "Zijn aan het experimenteren"

7 januari 2017, 12:14

Omdat het in de eerste seizoenshelft allerminst van een leien dakje ging bij PSV, gaat de ploeg na de winterstop uit een ander vaatje tappen. Dat kondigt aanvoerder Luuk de Jong aan, die stelt dat PSV momenteel nieuwe zaken aan het uitproberen is tijdens het trainingskamp in Spanje.

"We zijn met een aantal dingen aan het experimenteren, maar ik ga er uiteraard nog niet alles over vertellen", zegt de spits tegen het Eindhovens Dagblad. "Waar het op neerkomt, is dat we tegenstanders vaker moeten verrassen. We hebben met Marco van Ginkel nu weer een extra speler vanaf het middenveld, die dreiging kan brengen. Ook in een team geldt dat kleine veranderingen soms heel grote gevolgen hebben. Een aantal spelers is weggevallen met blessures, maar daardoor zijn wel automatismen weg. We gebruiken het niet als excuus, alleen is het soms wel zoeken om ons niveau weer te halen."

PSV, dat derde staat, heeft ondermaats gepresteerd in de eerste seizoenshelft. Dat beseft De Jong ook. "De resultaten zijn niet zoals ze horen te zijn. Daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid en het was ook van mijn kant niet goed genoeg. Ik zie het meer als een verhaal van eerst net wel en nu net niet. Ballen die vorig jaar precies in de zijkant van de goal vielen, gaan er nu ineens net niet in."

Vandaag (zaterdag) speelt PSV een oefenwedstrijd tegen het sterke Borussia Dortmund.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen