Conte heeft twee grote voorbeelden: "Het zijn monsters"

8 januari 2017, 09:55

De kennismaking van Antonio Conte met de Premier League is uitstekend verlopen. De Italiaanse manager wist zijn voetbalfilosofie over te brengen op Stamford Bridge en gaat door een zegereeks van dertien wedstrijden overtuigend aan kop met The Blues. De coach hoopt zijn ideeën nog lange tijd tot uitvoering te kunnen laten brengen in de voetbaltop.

Conte is momenteel 47 jaar en werd gevraagd naar het feit dat Manchester City-trainer Pep Guardiola ondanks zijn 45-jarige leeftijd zei dat hij al aanbeland is bij 'het einde van zijn carrière als coach'. Dat gevoel heeft de Italiaan niet: hij heeft Sir Alex Ferguson en Arsene Wenger als voorbeelden. Ferguson ging op 71-jarige leeftijd met pensioen, Wenger staat op zijn 67ste nog voor de groep bij Arsenal. "Het zijn twee monsters, twee geweldige managers."

"Sir Alex is een goed voorbeeld voor mij en Arsene ook", stelt Conte volgens The Mirror. "Hun complete carrière hoef ik niet te hebben, maar tien jaar van hun loopbaan mag gerust", zegt de tacticus van Chelsea. "Dan is het wel genoeg. Twintig jaar is wel érg veel. Voetbal is natuurlijk wel ons leven. Maar het vreet wel energie: misschien waren de opmerkingen van Pep, voor wie ik veel respect heb, ook een teken van wat vermoeidheid. In sommige perioden ben je meer vermoeid dan op andere momenten. Ik weet zeker dat Pep nog wel lang door zal gaan. Zijn werk is fantastisch."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen