Chelsea haalt verrassend goede Aké per direct terug

8 januari 2017, 13:19   Bijgewerkt: 8 januari 2017, 14:47

Nathan Aké heeft in de eerste seizoenshelft op huurbasis een uitstekende indruk achtergelaten bij AFC Bournemouth en daarom heeft Chelsea besloten om de Nederlandse verdediger per direct terug te halen naar Stamford Bridge. De huurovereenkomst is vroegtijdig beëindigd, zo bevestigen de West-Londenaren.

De 21-jarige Aké, voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord, kwam in 2011 in de jeugdopleiding van Chelsea terecht. Tot dusver kwam hij tot twaalf officiële optredens voor The Blues, waarvan vijf in de Premier League. De meeste ervaring deed hij op bij andere clubs. Na uitleenbeurten bij Reading FC en Watford werd hij afgelopen zomer gestald bij Bournemouth. Daar deed Aké het zo goed, dat Chelsea hem eerder dan gepland terug wilde halen.

Niet alleen met zijn verdedigende kwaliteiten maakte Aké dit seizoen indruk bij Bournemouth, waarvoor hij tien keer in actie kwam in de Premier League. Met drie doelpunten liet de Nederlandse verdediger zien dat hij ook aanvallend een steentje kan bijdragen. Bij Chelsea lijkt hij vooral de concurrentiestrijd met Gary Cahill aan te moeten gaan.

Bij Chelsea heeft Kurt Zouma, een andere centrale verdediger, overigens de groepstraining hervat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen