Minimale zeges voor oranje getinte ploegen uit Rome

8 januari 2017, 17:08   Bijgewerkt: 8 januari 2017, 17:20

In de Serie A hebben AS Roma en Lazio Roma zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt. Beide ploegen uit de Italiaanse hoofdstad wonnen met minimale cijfers. Roma zegevierde met 0-1 in het Stadio Luigi Ferraris van Genoa, Lazio wist in het eigen Stadio Olimpico in extremis met dezelfde cijfers van Crotone te winnen.

Roma had een licht overwicht tegen Genoa en zegevierde met 0-1, maar kwam zelf niet eens tot scoren. Armando Izzo, verdediger van de thuisploeg, deponeerde de bal in de eerste helft na goed werk van Bruno Peres in het verkeerde doel en zorgde daarmee voor het enige doelpunt van de wedstrijd in Genua. Dat er niet meer doelpunten vielen, was vooral te danken aan fenomenaal keeperswerk.

Bij Roma onderscheidde uitblinker Wojciech Szczesny zich met meerdere uitstekende reddingen. Hij had er een stuk of vier in petto, maar met name zijn redding op een inzet van Lucas Ocampos in de blessuretijd was er één om in te lijsten. Aan de andere zijde maakte Mattia Perin in de beginfase indruk met een geweldige redding op een schot van Edin Dzeko. Hierbij liep hij echter een ogenschijnlijk zware knieblessure op, waardoor hij vervangen moest worden en daarna huilend in dug-out zat. Naast een volley van Dzeko op de paal was er verder weinig te vermelden in Genua, waar Kevin Strootman de hele wedstrijd speelde.

Bij Lazio acteerden Wesley Hoedt en Stefan de Vrij de hele wedstrijd als centraal verdedigingsduo en kwam Ricardo Kishna als invaller in het veld. De Biancocelesti kwamen goed weg met een 1-0 zege op Crotona. Door een penaltymisser van Lucas Biglia (op de lat) en een onterecht afgekeurde goal van de bezoekers stond het lange tijd 0-0, maar in de blessuretijd stond Ciro Immobile als redder in nood op bij Lazio. Hij schoot de Romeinen in extremis naar de winst.

Roma staat nu weer één puntje achter koploper Juventus, dat nog wel twee duels tegoed heeft. Napoli staat drie punten onder de nummer twee en heeft één puntje meer dan nummer vier Lazio. Op plek vijf staat Atalanta Bergamo. De revelatie van het seizoen won zondagmiddag met speels gemak met 1-4 bij Chievo Verona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen