Klopp wuift kritiek op opstelling van FA Cup-duel weg

8 januari 2017, 18:07   Bijgewerkt: 8 januari 2017, 18:16

Jürgen Klopp was zondag teleurgesteld dat het zijn ploeg tegen Plymouth niet lukte een replay te voorkomen in de derde ronde van de FA Cup. De coach had een groot aantal van zijn reservespelers opgesteld tegen de ploeg uit de League Two, het vierde niveau van Engeland.

Plymouth was duidelijk naar Anfield gekomen om vooral geen tegendoelpunt te incasseren en op die manier een return te bewerkstelligen. Liverpool creëerde daardoor nauwelijks kansen. "Zij zorgden dat de ruimtes klein waren, maar wij veroorzaakten zelf onze problemen", aldus Klopp in gesprek met de BBC. "Het is lastig om een wedstrijd als deze spectaculair te maken. We hadden een jonge groep op het veld staan en dat maakte het lastig."

"We kunnen beter en we zullen het beter doen als we straks nog een keer tegen ze moeten in de derde ronde." Na afloop kreeg Klopp de kritiek dat hij veel basisspelers rust had gegeven. "Met een andere opstelling had het resultaat hetzelfde kunnen zijn. Niet aannemelijk, maar wel mogelijk. Dit was een goede ervaring voor de jonge spelers." De return op 18 januari komt Liverpool slecht uit in een drukke maand met Manchester United en Chelsea als tegenstanders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen