Juventus rekent zonder moeite af met kansloos Bologna

8 januari 2017, 23:12

Bologna had zondagavond geen enkele kans op bezoek bij Juventus. De koploper van de Italiaanse competitie liet voor eigen publiek zien waarom het bovenaan staat. Gonzalo Higuaín toonde met twee treffers aan ook dit jaar in topvorm te steken.

Juventus schoot uit de startblokken tegen Bologna met een doelpunt van Higuaín na zeven minuten. De spits ontving met de rug naar het doel toe een halfhoge bal in het strafschopgebied. De aanvaller besloot de pass ineens te verlengen met een halve volley. Via doelman Antonio Mirante verdween de bal vervolgens in het doel, waarbij de keeper niet helemaal vrijuit ging.

Vlak voor rust zat de wedstrijd al op slot in Turijn. Vanaf de strafschopstip was Paulo Dybala trefzeker door de 2-0 binnen te schieten. Ook in de tweede helft zette Higuaín zijn naam op het scorebord. Ditmaal kopte hij een voorzet van vleugelverdediger Stephan Lichtsteiner van dichtbij achter de keeper. Juventus staat bovenaan met vier punten voorsprong op nummer twee AS Roma.