De Boer: "Clubs trokken aan mij en doen dat nog steeds"

9 januari 2017, 08:01

Het eerste avontuur als coach in het buitenland van Frank de Boer is niet uitgelopen op een succes. De trainer hield het slechts 85 dagen vol bij Internazionale, waar de omstandigheden allesbehalve ideaal waren voor hem. Na zijn ontslag in Milaan kon de oud-international overigens al snel weer elders aan de bak.

De Boer kijkt in gesprek met De Telegraaf met teleurstelling terug op zijn tijd bij Inter. "Ik ga dit zeker niet overdoen op deze manier. Het heeft veel energie gekost. Drie maanden leken wel een jaar", aldus de trainer. "Ik stapte tien dagen voor de competitie in, dan wordt er ook nog eens een oefenwedstrijd afgelast en ik had natuurlijk met een taalbarrière te maken. Dat is gewoon heel lastig. De voorbereiding deden wij eigenlijk tijdens de competitie", stelt De Boer. "Maar dit komt langs en achteraf had ik gehoopt meer tijd te krijgen. Dat was in eerste instantie ook de bedoeling. Zoiets kun je als clubleiding niet beloven, maar ze weten dat ik geen trainer ben voor de korte termijn."

De Boer voelt zich niet echt beschadigd als trainer. "Nee, helemaal niet", reageert hij resoluut. "Ik wist van tevoren dat dit een heel moeilijk project zou zijn. Inter is wereldwijd nog steeds een topclub. Als je dan zou slagen, zou dat heel mooi zijn geweest. Daardoor heb ik niet het gevoel dat mijn naam beschadigd is. Dat er nog steeds Inter-supporters zijn die me een hart onder de riem steken, geeft me een goed gevoel."

Nadat de voormalig international zijn congé kreeg in het Stadio Giuseppe Meazza, werd hij al snel weer benaderd door andere clubs. "Na twee dagen kon ik al ergens anders aan de slag, maar ik begin het liefst vanaf volgend seizoen weer. Er zijn vier, vijf clubs die aan me getrokken hebben of dat nog steeds doen, maar op dit moment kies ik voor mezelf. Ik weet nu dat een hele goede voorbereiding cruciaal is. Daarom wacht ik, denk ik, tot mei."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen