Jesus lovend over Dost: "Was vooraf een twijfelgeval"

9 januari 2017, 09:09

Bas Dost mag zich na de dubbelklapper tegen Feirense van zondagavond de topscorer van de Portugese Primeira Liga noemen. De Nederlandse spits was met twee goals goud waard voor Sporting Club de Portugal, waar coach Jorge Jesus na afloop van de 2-1 zege lovend was over de goaltjesdief.

Jesus was Dost dankbaar, omdat de spits volgens de trainer op zijn tanden moest bijten. "Bas Dost was een twijfelgeval tot de laatste minuut van de wedstrijd. Hij heeft de dag voor de wedstrijd daarom ook niet getraind. Toch zei hij dat het goed zou gaan, waardoor we toch een beroep op hem deden. Hij heeft zich een uitstekende professional getoond", aldus Jesus, die Dost dit seizoen al elf keer zag scoren voor Sporting CP.

Dost doet het dus uitmuntend bij Sporting, maar Jesus wil niet dat alles om de Nederlander draait. "We kunnen niet afhankelijk van hem zijn. Hij heeft ook spelers nodig die hem bedienen, zowel door het centrum als vanaf de flanken. Normaliter hebben mijn teams niet zo'n focus op één speler, met het maken van doelpunten", aldus Jesus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen