Cambuur laat verdediger naar concurrent NAC vertrekken

9 januari 2017, 09:37

Twee concurrenten in de Jupiler League hebben onderling zaken gedaan op de transfermarkt. Chiró N'Toko heeft de deur achter zich dichtgetrokken bij SC Cambuur en is verkast naar NAC Breda. De nummer acht staat momenteel één puntje boven de Leeuwardse nummer negen op de ranglijst.

N'Toko werd afgelopen zomer van FC Eindhoven overgenomen door Cambuur, maar kon mede door blessureleed geen hoofdrol spelen in de hoofdstad van Friesland. Na dertien optredens voor de Leeuwardse club stapt de Belg van Congolese komaf daarom over naar NAC Breda.

"Chiró is bij SC Cambuur binnengehaald als sterkhouder en topaankoop. Mede door blessures is hij helaas weinig aan spelen toegekomen", legt technisch directeur Gerald van den Belt van Cambuur uit op de clubwebsite. "Daarnaast heeft Omar El Baad een positieve ontwikkeling doorgemaakt en hebben we met Erik Bakker en Robbert Schilder extra opties centraal achterin. Voor Chiró is er daardoor een ander perspectief ontstaan en daarom is deze oplossing voor alle partijen het meest wenselijk."

Op de website van NAC reageert N'Toko zelf op de toch wel opvallende transfer. "NAC is een fantastische club met een grote aanhang en de sfeer in het stadion is altijd fantastisch. De ambities van de club spreken mij enorm aan en kijk er naar uit om voor NAC aan de slag te gaan", aldus de centrumverdediger. Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is blij met de aanwinst. "Chiro heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer goede verdediger te zijn en hij weet als geen ander wat er in de Jupiler League wordt gevraagd. Zijn passievolle karakter past goed bij NAC, dus ik ben blij dat een speler met zijn kwaliteiten voor onze club heeft gekozen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen