Janssen worstelt in Londen: "Moet niet gefrustreerd raken"

9 januari 2017, 11:00   Bijgewerkt: 9 januari 2017, 13:43

Vincent Janssen moest er even geduld voor hebben, maar kreeg zondag zijn kans in de basis van Tottenham Hotspur. Het lukte de Nederlandse spits echter weer niet om te overtuigen in de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa (2-0 winst). Na een uur werd Janssen gewisseld door manager Mauricio Pochettino.

De 22-jarige Janssen kwam afgelopen zomer voor ongeveer 20 miljoen euro van AZ naar Tottenham, maar heeft nog geen onuitwisbare indruk kunnen achterlaten op White Hart Lane. Hij benutte een aantal penalty's, maar maakte nog geen enkel velddoelpunt. En dat terwijl hij wel 33 keer op doel schoot in de Premier League. "Het klopt dat hij het lastig heeft", zegt Pochettino tegen de Daily Express over Janssen. "Maar het is lastig voor spitsen in Engeland. Kijk maar naar Tottenham-Chelsea. Daarin had zowel Diego Costa als Harry Kane het moeilijk."

Na een uur wisselde Pochettino de teleurstellend spelende Janssen dus. "Toch begon hij in de tweede helft wel beter", zegt de manager. "We moeten hem ook de tijd geven: hij is nog jong en moet zich aanpassen aan de Premier League. Hij moet hard blijven werken en niet gefrustreerd raken door dit soort wedstrijden. Wij proberen als staf het maximale uit hem te halen."

Janssen speelde dit seizoen vijftien wedstrijden in de Premier League, waarvan tien als invaller. Zijn enige doelpunt maakte hij vanaf elf meter tegen Leicester City. In vijf Champions League-duels kwam Janssen niet tot scoren, maar in de nationale bekertoernooien loopt hij wel twee uit drie. Ook deze treffers werden echter vanaf de strafschopstip gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen