Allereerste FIFA Fan Award gaat niet naar ADO Den Haag

9 januari 2017, 19:06

De eerste FIFA Fan Award ooit is niet in handen van ADO Den Haag gevallen. In Zürich is maandagavond duidelijk geworden dat niet de eredivisionist, maar Liverpool en Borussia Dortmund de prijs hebben gewonnen. Dit naar aanleiding van hun indrukwekkende actie tijdens hun onderlinge duel op Anfield Road in de Europa League.

De fans van ADO Den Haag zorgden in 2016 voor een geweldige actie, door tijdens de wedstrijd in De Kuip vanuit het uitvak allemaal knuffels naar een vak vol zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis te gooien. Dat prachtige gebaar maakte niet alleen in Nederland indruk, maar ook daarbuiten. De fans werden door de FIFA genomineerd voor de Fan Award, maar hebben die maandag niet gewonnen.

De fans van Liverpool en Borussia Dortmund hebben de prijs gewonnen, vanwege hun actie tijdens een Europa League-duel op Anfield. Een halfuur lang werd het 'You'll Never Walk Alone' gezongen door beide supportersscharen, om stil te staan bij de Hillsborough-ramp.

Naast de fans van ADO en die van Liverpool en Dortmund, waren ook de supporters van IJsland genomineerd voor de prijs. Fans van dat land maakten tijdens het EK in Frankrijk grote indruk met hun gedrag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen