Maleisiër kan juichen: "Geweldig om tussen sterren te staan"

10 januari 2017, 09:29

Tussen grote namen als Cristiano Ronaldo en Claudio Ranieri stond maandag ook een relatief onbekende prijswinnaar. Mohd Faiz Subri, een speler die actief is in de Maleisische competitie, wist de Puskás Award in de wacht te slepen. Hij hoopt dat de prijs de aanzet is voor iets moois in zijn loopbaan.

Hij won de award vanwege zijn wereldgoal tegen Pahang in 2016, toen hij een vrije trap van grote afstand in het doel deponeerde. "Het voelt geweldig om tussen alle grote sterren te mogen staan", zegt de 29-jarige middenvelder op de website van de FIFA. "Ik voelde me nerveus voorafgaand aan het gala, maar toen ik de prijs kreeg voelde ik me geweldig. Ik heb meerdere mooie goals gemaakt, maar dit was uiteraard wel mijn beste. Mijn doel is om nu in het buitenland te gaan spelen."

Dat een Maleisiër een belangrijke voetbalprijs heeft gewonnen, doet het land goed "Dit is een geweldige prestatie, niet alleen voor hem maar voor heel Maleisië", reageert politicus Zairil Khir Johari bij BBC. "Ik weet zeker dat hij hiermee een hele generatie in ons land heeft geïnspireerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen