KNVB: "Charme en kracht van WK mag niet verloren gaan"

10 januari 2017, 13:05   Bijgewerkt: 10 januari 2017, 13:25

Het WK krijgt vanaf 2026 een groter deelnemersveld, met 48 ploegen in plaats van 32. Dat is vandaag (dinsdag) besloten door de FIFA. De KNVB meldt in een reactie dat het openstaat voor innovatie, maar dat het niet enthousiast is over het feit dat er nog meer wedstrijden zullen worden gespeeld.

"De KNVB staat open voor vernieuwing van het WK, maar alleen als dit het voetbal vooruit helpt. Het sportieve belang moet altijd zwaarder wegen dan het financieel en commercieel belang", zegt operationeel directeur Gijs de Jong op de officiële website. "Een uitbreiding van het WK biedt meer landen kans op plaatsing voor een wereldkampioenschap, wat goed is voor de ontwikkeling en beleving van het voetbal wereldwijd. Tegelijkertijd moet uitbreiding niet tot onnodige toename van oninteressante wedstrijden en meer overbelasting voor spelers leiden, want daar zit niemand op te wachten. De charme en kracht van het WK mag niet verloren gaan door economische belangen."

Ondanks dat er meer ploegen zullen meedoen aan het toernooi, gaat het WK niet langer duren. Net als in het huidige format zal het toernooi ook vanaf 2026 een periode van 32 dagen beslaan.

De verklaring van de KNVB is overigens gedeeltelijk in strijd met de teksten van bondsvoorzitter Michael van Praag, die een jaar geleden nog opteerde voor een groter WK.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen