Streppel: "Garanties dat Ødegaard speelt geven we niet"

10 januari 2017, 15:10

"Laat ik het zo stellen, hij is geen type dat ruzie heeft met de bal." Zo omschrijft sc Heerenveen-trainer Jurgen Streppel de kersverse aanwinst Martin Ødegaard. De oefenmeester is zeer verheugd met de komst van het Noorse supertalent, die voor achttien maanden gehuurd wordt van Real Madrid.

Streppel heeft Ødegaard zelf aan het werk gezien en is onder de indruk van diens kwaliteiten, maar stelt dat de jonge Noor de tijd moet krijgen om zich aan te passen. "Dat proces kost tijd, soms wel twee, drie maand. Bovendien is hij pas 18, dat mogen we niet uit het oog verliezen", zegt Streppel op de clubwebsite. De coach heeft nog geen specifieke rol in gedachten voor de talentvolle Scandinaviër. "Hij kan achter de spitsen spelen en op beide flanken. Hij zou zelfs, afhankelijk van de tegenstander, in de spits kunnen spelen, maar dat is niet de positie waar wij hem voor gehaald hebben."

"Hij is een jongen met ideeën, kan voor openingen zorgen. Hij moet doelgerichter worden, meer goals maken en assists geven", stelt Streppel, die weet dat de verwachtingen hooggespannen zijn. "Het is aan ons om dat te managen. Gelukkig is Martin een nuchtere jongen. Hij wil zich rustig ontwikkelen", aldus de trainer van Heerenveen. Beloftes heeft hij de aanwinst niet gedaan. "Garanties dat hij speelt geven we niet. Het beste elftal speelt en dan maakt het niet uit of een speler bij Real vandaan komt of Olyphia", besluit Streppel, die verder zegt dat hij hoopt dat Sam Larsson tot het einde van het seizoen blijft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen