Ramselaar over ander systeem: "Niet helemaal nieuw"

11 januari 2017, 08:10

De kans is aanwezig dat PSV na de winterstop een ander systeem gaat hanteren, zo is deze winterstop duidelijk geworden. Volgens diverse media opteert trainer Phillip Cocu voor een 4-4-2-systeem in de duels na de winterstop en middenvelder Bart Ramselaar staat daar niet negatief tegenover. Hij is bovendien blij dat hij al ervaring heeft met die formatie.

De middenvelder is klaar voor de tweede seizoenshelft en weet wat hij wil. "Kampioen worden. Die druk moét erop blijven. We moeten gaan vlammen, een reeks overwinningen neerzetten en dan maar kijken wat Ajax en Feyenoord doen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het zou kunnen dat er voor mij een andere rol komt als de trainer 4-4-2 wil gaan spelen. Sowieso is de concurrentiestrijd maximaal opgevoerd. Iedereen is weer fit en met Marco van Ginkel is er nog een extra middenvelder bij gekomen. Iedereen wil natuurlijk spelen, ik ook. 4-4-2 ken ik al van Utrecht, dus als de trainer die kant op zou willen, is het voor mij niet helemaal nieuw."

De stap van Utrecht naar PSV is de middenvelder uitstekend bevallen. Geruisloos heeft hij zich aangepast aan de topclub. "Ik was benieuwd: hoe snel zou ik kunnen aanpikken op de trainingen? Dat verschil vind ik niet groot in vergelijking met Utrecht", blikt hij terug. "Ik bedoel: het niveau van de spelers ligt bij PSV natuurlijk hoger, maar de intensiteit van de trainingen, die verschilt nauwelijks met hoe Erik ten Hag werkt bij Utrecht. Dat is een compliment voor hem en het is misschien ook de reden dat ik zonder blessures door mijn eerste halfjaar bij PSV ben gekomen."

Bovendien debuteerde hij zelfs in Oranje. "In die week van België en Luxemburg heb ik veel gepraat met Arjen Robben en Wesley Sneijder. Het viel me op hoe zij daar voor open staan. En als je met Robben traint, komt de wereldtop binnen. Zelfs een warming-up gaat bij hem met een drive, een beleving, niet normaal! Daar prikkelt hij iedereen mee in de selectie", zegt Ramselaar, die met PSV komende zaterdag in actie komt tegen Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen