NAC Breda huurt middenvelder García van Man City

11 januari 2017, 12:14

NAC Breda heeft de komst van Manu García afgerond. De Brabantse club huurt de 19-jarige aanvallende middenvelder uit Spanje voor de rest van het seizoen van Manchester City. García trainde al sinds afgelopen zondag mee met de selectie van zijn nieuwe equipe.

"Manu is een speler met veel potentie", zegt technisch directeur Hans Smulders op de officiële website van NAC. "Om bij Manchester City een vaste waarde te worden moet hij nog wel stappen maken en zich ontwikkelen. We zijn blij dat de club en de speler zelf het vertrouwen hebben in NAC om zijn ontwikkeling voort te zetten in Breda. Zijn creativiteit en specifieke kwaliteiten kunnen we als aanvallende middenvelder in onze speelwijze prima gebruiken."

García voetbalt sinds het voorjaar van 2013 in de jeugdopleiding van Manchester City. Hij speelde al vier wedstrijden in de hoofdmacht van de Engelse topclub, die een samenwerking heeft met NAC. De Jupiler League-club huurde voor dit seizoen ook Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Thomas Agyepong en David Faupala van Manchester City, al is laatstgenoemde al teruggekeerd naar Engeland

Het afgelopen half jaar speelde García op huurbasis voor La Liga-club Deportivo Alavés, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. De middenvelder staat nog tot medio 2020 onder contract bij Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen