Willem II plukt talent weg uit beloftenploeg Liverpool

11 januari 2017, 17:56

Willem II heeft een opvallende aanwinst gepresenteerd. De Tilburgse eredivisionist is erin geslaagd om Dylan Ryan te strikken. De 16-jarige verdediger uit Australië is afkomstig van Liverpool en tekent een contract tot medio 2020 in het Koning Willem II Stadion.

Ryan wist zich in 2015 tijdens een internationaal jeugdtoernooi in Manchester in de kijker te spelen bij Liverpool, dat hem in 2016 een jeugdcontract gaf. Bij de Engelse topclub trainde hij voornamelijk met de beloftenploeg. "Het was geweldig om daar af en toe met jongens zoals Mamadou Sakho getraind te hebben. Maar ik speelde en trainde vooral met het team onder 23 jaar", zegt Ryan op het digitale thuis van Willem II.

De jonge verdediger trainde al tien dagen mee bij Willem II. "Dit land staat bekend als een van de beste landen ter wereld waar jonge spelers zich verder kunnen ontwikkelen. Ik ben erg blij met deze stap en dat ik voortaan voor Willem II uitkom", aldus Ryan, die dinsdag met Jong Willem II tegen RKSV Nuenen (3-1 winst) speelde. "Ik denk dat het Nederlandse voetbal mij wel ligt. Ik ben een technische speler en dat past bij de manier van spelen hier. Ik hoop geleidelijk omhoog te klimmen en heb uiteraard als doel om een plekje bij de selectie te gaan veroveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen