Cocu: "Als we geen kampioen worden, hebben we gefaald"

11 januari 2017, 18:21

Waar men in Rotterdam-Zuid zeer trots is op de eerste helft van het seizoen van Feyenoord en in Amsterdam over het algemeen wel tevredenheid heerst over de groei van Ajax, hield het bij PSV allesbehalve over in de eerste maanden van het seizoen. De Eindhovenaren staan respectievelijk acht en drie punten achter Feyenoord en Ajax en zijn ook al klaar in Europa. Toch houdt coach Phillip Cocu de moed erin.

"De schade is beperkt gebleven", zegt Cocu ondanks de magere oogst in de eerste seizoenshelft tegen de NOS. "We staan niet waar we willen staan", constateert de trainer. "Aan de andere kant: we hebben iets om voor te vechten. Dat moet motivatie geven. Bovendien hebben we in het verleden bewezen dat we in de tweede seizoenshelft sterk terug kunnen komen. Dat is geen garantie voor nu, maar het moet wel vertrouwen geven. Bij deze stand is nog heel veel mogelijk."

Cocu klampt zich ook vast aan het feit dat de druk bij Feyenoord door de kampioenskoorts alleen maar zal toenemen. "Er kan een situatie ontstaan waarin dat een rol gaat spelen. Wij hebben meer ervaring dan Feyenoord als het gaat om titelgevechten. Maar ook de onderlinge wedstrijden zijn daarin erg belangrijk", weet de keuzeheer van PSV.

Tot slot komt Cocu met een duidelijke afsluiter. "Als we geen kampioen worden, hebben we gefaald. Met z'n allen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen