Barça knikkert Bilbao dankzij 'MSN'-goals alsnog eruit

11 januari 2017, 23:10   Bijgewerkt: 11 januari 2017, 23:25

FC Barcelona heeft zich woensdagavond bij de laatste acht teams geschaard in de 115de editie van de Copa del Rey. De Catalanen poetsten in het eigen Camp Nou een 2-1 nederlaag tegen Athletic Bilbao weg met een 3-1 overwinning. Ieder lid van het geprezen 'MSN'-trio deed voor de doelpuntenproductie een duit in het zakje.

Nee, met een goed gevoel stapte Barça niet het veld op in Camp Nou. De sterren gingen vorige week ten onder in Bilbao (2-1) en kwamen afgelopen weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Villarreal in La Liga. De geluiden over een crisis werden steeds luider in Catalonië en daarom was het zaak om weer de goede smaak te pakken te krijgen. Dat is gelukt. Waar Lionel Messi afgelopen zondag tegen Villarreal met een prachtige vrije trap zorgde voor een punt, flikte hij dit kunstje ook in het bekerduel met Bilbao. Met zijn fraaie goal schoot hij Barça naar de kwartfinale van de Copa del Rey.

Nadat Bilbao-speler Aymeric Laporte van geluk mocht spreken dat hij een gele in plaats van een rode kaart kreeg en het rustsignaal had geklonken, kwam Barça verdiend op 2-0. Neymar mocht aanleggen vanaf elf meter en maakte een einde aan zijn doelpuntendroogte van meer dan duizend minuten. Lang kon de thuisploeg daar echter niet van genieten, aangezien Enric Saborit een heerlijke kopbal langs Cillessen plaatste: 2-1.

Bilbao had opeens weer hoop op plaatsing voor de kwartfinale, maar deze werd een kwartiertje voor het einde aan flarden geschoten door Messi. Met een vrije trap via de binnenkant van de paal bezorgde hij zijn ploeg een plek bij de laatste acht. Omdat heel 'MSN' scoorde, hebben de drie grote sterren samen al meer dan 300 goals geproduceerd in hun gezamenlijke Barça-tijdperk.

Real Sociedad (Villarreal), Alcorcón (Córdoba) en Atlético Madrid (Las Palmas) en Alavés (Deportivo La Coruña) zijn ook al zeker van een plaats in de kwartfinale. Uit de wedstrijden Celta de Vigo-Valencia, Eibar-Osasuna en Sevilla-Real Madrid komen de overige drie kwartfinalisten.

[photo,103851,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen