De Jong heeft zin in vuurdoop: "De jongens zijn geweldig"

13 januari 2017, 10:25   Bijgewerkt: 13 januari 2017, 15:37

Het enthousiasme is groot bij Henk de Jong, die vrijdagavond zijn vuurdoop als trainer van De Graafschap zal beleven. De opvolger van de ontslagen Jan Vreman heeft veel zin in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven en is dolblij met zijn spelersgroep.

De Graafschap staat na een half seizoen de op de zestiende plaats. Vanavond wil het de achtervolgen inzetten, door bij Eindhoven te winnen. Die ploeg staat elfde. "Iedereen moet er klaar voor zijn, daar is geen discussie over mogelijk. Alleen niet alles zal goed gaan, het zijn ook mensen. We moeten elkaar helpen", zegt De Jong op de clubsite. "Het moet met z'n allen. De jongens die op de bank beginnen zijn fantastisch. Dat is niet normaal. Dat maak je nergens mee", jubelt de coach.

Hij is dolblij met zijn gehele selectie. "Onvoorstelbaar, dit heb ik nog niet vaak meegemaakt. Alleen toen ik een week stage liep bij Anderlecht. Als we dat kunnen combineren met goed voetbal, dan gaan we heel veel punten halen. Hoe de jongens met elkaar omgaan, dat is prachtig. Maar dat moet in wedstrijden ook goed gaan. Met mensen meelopen, dat moeten we onszelf opleggen. Maar de jongens zijn geweldig. Dat meen ik echt, dat is niet om mooi te praten."

Tegen Eindhoven wil De Jong een goede start beleven bij zijn nieuwe club. "Die kansen die je krijgt, moeten erin. Want we spelen tegen een lastige tegenstander. We kunnen direct vol aan de bak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen