Petrovic denkt aan 5-3-2, Schaars ontbreekt bij Heerenveen

13 januari 2017, 17:39

Zeljko Petrovic denkt erover om ADO Den Haag tegen sc Heerenveen in een 5-3-2-systeem te laten starten. De trainer voerde een test uit met dat systeem tijdens de oefenwedstrijd tegen FSV Mainz (1-1) en zag zijn elftal prima spelen.

"Vandaag gaan we met de selectie bespreken of ze met hetzelfde systeem door willen gaan of terug naar vertrouwelijke 4-4-3. We hebben weinig weggegeven tegen Mainz, zelf twee honderd procent kansen gecreëerd en bovendien een goal gemaakt. Dat nieuwe systeem beviel dus wel", stelt Petrovic in gesprek met ADO TV. Hij verwacht een lastig duel met Heerenveen, dat vierde staat in de Eredivisie. "Iedereen heeft het moeilijk gehad in Friesland. Dus we gaan iets verzinnen, waardoor het makkelijker voor ons wordt."

Heerenveen

Jurgen Streppel kan tegen ADO Den Haag niet beschikken over Stijn Schaars. De middenvelder kampt met klachten aan zijn enkel. Aanwinst Martin Ødegaard begint op de bank. Goed nieuws voor de Friezen was dat Jeremiah St. Juste weer volledig meetrainde. "Het lijkt goed, maar dat gaan we eerst nog even bespreken. Hij moet 100 procent fit zijn", aldus Streppel tijdens de persconferentie. De trainer hoopt de lijn van voor de winterstop te kunnen doortrekken. "We willen initiatief tonen en dominant spelen. Het is mooi dat de spelers vertrouwen hebben in de gekozen aanpak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen