Go Ahead boos na uitspraken De Jong: "Heel onverstandig"

13 januari 2017, 20:37

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt is boos op operationeel directeur van de KNVB Gijs de Jong. Dit vanwege diens uitspraken dat de Eredivisie aantrekkelijker zou worden wanneer de competitie inkrimpt van achttien naar zestien ploegen.

Lugt vindt het vooral vreemd dat de KNVB een mening geeft over een besluit wat nog genomen moet worden. "Bij monde van de beoogde directeur betaald voetbal Gijs de Jong, die in het NRC zijn mening heeft verkondigd. Dat had hij niet moeten doen, ik denk dat het heel onverstandig ook is. Maar los daarvan ben ik het inhoudelijk ook volledig met hem oneens", vertelt de voorzitter aan RTV Oost

"Natuurlijk mag de KNVB ook haar mening geven, maar niet publiekelijk en niet in de loop van het proces. Want daarmee ga je wellicht besluitvorming beïnvloeden en dat is onwenselijk", vervolgt Lugt. "Wat we absoluut met elkaar moeten zien te voorkomen is dat datzelfde in Nederland gaat gebeuren. Omdat we met elkaar niet moeten willen dat alles in het werk wordt gesteld om een paar topclubs te faciliteren om de aansluiting met de Europese top te bewerkstelligen? Dat is een utopie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen