El Ahmadi is klaar voor Afrika Cup: "Het wordt heel zwaar"

14 januari 2017, 10:35

De Afrika Cup staat op het punt van beginnen, de eerste twee duels van het toernooi worden vandaag (zaterdag) afgewerkt. Ook Karim El Ahmadi moet binnenkort aan de bak, aangezien Marokko aanstaande maandag voor het eerst in actie komt. De middenvelder van Feyenoord is voorbereid op een pittig toernooi.

Hij beseft dat Marokko hoge ogen moet gooien om aan de verwachtingen in eigen land te kunnen voldoen. "Het wordt ook weleens tijd voor Marokko", zegt hij tegen de NOS. "Iedereen snakt naar succes, maar dat is gelukkig ook de doelstelling van het hele team", aldus de middenvelder, die beseft dat het toernooi en pittige uitdaging is. "Het doet er niet toe wat voor naam je bent en of je een ster bent in het voetbal. Als je als team niet sterk genoeg bent, dan red je het niet in Afrika. Het is moeilijk voetballen, maar we moeten de strijd aangaan en op dezelfde manier spelen als de anderen."

?El Ahmadi vindt het voetbal in Afrika van een totaal andere orde dan het spel in Europa. "Er komt zoveel bij kijken. Je speelt op slechte velden en met tegenstanders die dwars door je heen willen voetballen. Het wordt in ieder geval heel zwaar", aldus El Ahmadi, die met zijn land tegen Congo, Ivoorkust en Togo speelt in de groepsfase.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen