Arsenal boekt probleemloze zege bij Swansea City

14 januari 2017, 18:00   Bijgewerkt: 14 januari 2017, 18:22

Arsenal heeft een show weggegeven in de uitwedstrijd tegen Swansea City, waar manager Paul Clement zijn Premier League-debuut maakte. De equipe van Arsene Wenger verliet het Liberty Stadium in Wales met een 0-4 zege. De ruime overwinning van de Londenaren kwam mede tot stand door twee eigen doelpunten van de thuisclub.

Olivier Giroud bracht Arsenal in de 37ste minuut aan de leiding. De Franse spits tikte van dichtbij binnen in de rebound, na een gekeerde kopbal van Mesut Özil uit een voorzet van Alexis Sánchez. Voor Giroud was het de vijfde wedstrijd op rij waarin hij tot scoren kwam. Door twee eigen goals van Swansea liep Arsenal in de tweede helft uit naar een 0-3 voorsprong. In de 54ste minuut werkte Jack Cork een voorzet van Alex Iwobi achter zijn eigen keeper, dertien minuten later overkwam Kyle Naughton hetzelfde na opnieuw een actie van Iwobi. Sánchez volleerde in de 73ste minuut de 0-4 eindstand op het scorebord.

Door de winst komt Arsenal op 44 punten, waarmee het samen met Liverpool op de derde plaats in de Premier League staat. Liverpool gaat zondag nog wel op bezoek bij Manchester United. Tottenham Hotspur is de nummer twee van de Premier League. Mede door een hattrick van Harry Kane waren de Londenaren eerder op de dag met 4-0 te sterk voor West Bromwich Albion. Met 49 punten gaat Chelsea aan kop in Engeland. De ploeg van trainer Antonio Conte begint om 18.30 uur aan het uitduel met regerend kampioen Leicester City.

Swansea City staat met vijftien punten, samen met Sunderland, op de laatste plaats. Bij de Welshmen was Leroy Fer invaller en bleef Mike van der Hoorn op de bank. Luciano Narsingh, deze week voor 4,5 miljoen euro overgenomen van PSV, was vanwege een blessure nog afwezig bij Swansea.

Hull City begon deze speelronde als hekkensluiter, maar ging Swansea City en Sunderland voorbij met een thuiszege op AFC Bournemouth. Mede door twee doelpunten van Abel Hernández boog Hull een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning. Sunderland verloor in het eigen Stadium of Light met 1-3 van Stoke City, waar voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic twee van de goals maakte. Patrick van Aanholt was basisspeler bij Sunderland, aan de kant van Stoke City gold hetzelfde voor Erik Pieters en Bruno Martins Indi. Ibrahim Afellay mocht in de 68ste minuut invallen bij de bezoekers.

Marten de Roon, die de hele wedstrijd in actie kwam, speelde met Middlesbrough met 0-0 gelijk bij Watford FC. Bij de gastheer ontbrak Daryl Janmaat vanwege een blessure. Door drie doelpunten in het laatste kwart, waaronder een harde omhaal van Andy Carroll, versloeg West Ham United voor eigen publiek Crystal Palace met 3-0. In de middenmoot ging Burnley FC Southampton voorbij, door dat team op het eigen Turf Moor met 1-0 te verslaan. Joey Barton, terug bij de club na een mislukt avontuur bij Rangers FC, maakte twaalf minuten voor tijd het verschil. Virgil van Dijk verscheen aan de aftrap bij Southampton, Jordy Clasie en Cuco Martina bleven op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen