Van Basten: "Was eerst ook niet voor WK met 48 landen"

15 januari 2017, 10:45   Bijgewerkt: 15 januari 2017, 11:00

Marco van Basten, werkzaam als Chief Officer for Technical Development bij de FIFA, zag een WK met 48 landen in eerste instantie ook niet zitten. Toen de oud-voetballer langer nadacht over het plan van voorzitter Gianni Infantino veranderde zijn mening.

"Ik was in eerste instantie ook niet voor. Maar als je goed nadenkt over de manier waarop we het willen invullen dan denk ik dat het uiteindelijk een prima keuze is geweest", geeft Van Basten aan in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. "Het is een voetbaltoernooi voor de hele wereld, dus alle continenten moeten wel betrokken zijn bij het toernooi. Maar je wilt wel de sterkste landen aanwezig hebben. Daar moet je een goede mix van proberen te maken."

Om die mix te krijgen kwam de FIFA tot het plan voor een WK met 48 landen. "Je begint met landen van alle continenten, maar je houdt al snel de 32 sterkste landen over. Je houdt hetzelfde aantal wedstrijden en het toernooi duurt even lang als nu het geval is. Uiteindelijk denk ik dat iedereen zich kan vinden in deze oplossing", stelt Van Basten, die niet denkt dat meer kleine landen een saaier toernooi oplevert. "Kijk maar naar het EK waar iedereen toch de handen vol had aan landen als Wales en IJsland."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen