Overwinning in Kerkrade bezorgt Feyenoord primeur

15 januari 2017, 14:28

Feyenoord is het voetbaljaar 2017, zij het moeizaam, met een overwinning begonnen. Op bezoek bij Roda JC hadden de Rotterdammers lange tijd moeite om gaatjes te vinden in de Kerkraadse muur, speelde het in de eerste helft in een veel te laag tempo, maar stelde de koploper na de theepauze orde op zaken. Dirk Kuyt (vanuit buitenspelpositie) en Eljero Elia, na een prachtige combinatie met Jørgensen, schoten Feyenoord langs Roda JC: 0-2.

De twee ploegen besloten voor rust om de winterstop met drie kwartier te verlengen. Feyenoord speelde in een, zeker voor de koploper, veel te laag tempo om het Roda JC lastig te maken. Er vielen in het eerste bedrijf aan Feyenoord-zijde slechts twee mogelijkheden te noteren. Berghuis schoot, na slordig balverlies van Boysen, na ruim twintig minuten naast en vlak voor rust mocht Jørgensen op de rand van het strafschopgebied vrij uithalen. Zijn schot miste richting, waardoor van Leer gemakkelijk redding kon brengen. Alle overige aanvallende intenties van de Rotterdammers liepen op niets uit.

De tweede helft begon aanvankelijk hetzelfde als dat de eerste eindigde; een dominant Feyenoord en een stug verdedigend en counterend Roda JC. Net toen de Rotterdammers na ongeveer een uur de wedstrijd wat meer in handen leken te kijgen beet Roda JC brutaal van zich af. De Limburgse opleving, met diverse kleine kansen, bleek echter maar van korte duur.

De vreugde was er echter niet minder om bij Feyenoord. Het behield het overwicht vervolgens opvallend gemakkelijk en had een kwartier voor tijd via Jørgensen de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien. De spits faalde echter oog in oog met doelman van Leer. Nadat ook Botteghin en Basacikoglu daarna nog mogelijkheden hadden gekregen gooide Eljero Elia vlak voor tijd de wedstrijd definitief in het slot. Na een prachtige combinatie met Jørgensen schoot de buitenspeler in de lange hoek raak. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee en passant een primeur: sinds de terugkeer van El Ahmadi bij Feyenoord in 2014 wonnen de Rotterdammers nog nooit zonder hem in de basis. Daar is nu dus verandering in gekomen.

[photo,103930,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen