Van der Hart houdt volste vertrouwen in lijfsbehoud PEC

15 januari 2017, 20:09

PEC Zwolle beleefde een eerste seizoenshelft om snel te vergeten en moet daarom aan de bak om rechtstreeks lijfsbehoud te realiseren, maar is met een nederlaag uit de winterstop gekomen. Op het eigen veld was Ajax met 1-3 te sterk. Mickey van der Hart vindt wel dat het optreden tegen zijn oude club perspectief biedt voor de rest van het seizoen, zo zegt de sluitpost tegen FCUpdate.nl.

Twee gezichten

Van der Hart zag een wedstrijd met twee gezichten: in de eerste helft hield PEC Zwolle goed stand tegen Ajax, maar na de rust ging het mis. "Met de eerste helft kunnen we absoluut verder. Los van de kans van El Ghazi gaven we weinig weg, terwijl we zelf een paar keer gevaarlijk werden. We voelden dat we controle hadden", stelt de doelman van PEC Zwolle. "In de tweede helft kwamen we echter snel onder druk te staan en gaven we het in een kwartier weg. Dat was balen. Na de 0-2 maakten we wel de 1-2 en kregen we nog een aantal kansen. We waren dicht bij de gelijkmaker, maar na de 1-3 wisten we dat het klaar was."

Goed genoeg

Toch houdt PEC Zwolle wel een redelijk gevoel over aan de verloren clash met Ajax. "Het was in ieder geval al wat beter dan voor de winterstop", constateert Van der Hart. "We hebben wel een stap gezet in deze winter. Dit is natuurlijk nog maar één wedstrijd, maar vorige week hebben we het ook laten zien in de oefenwedstrijd tegen NEC (2-1 winst, red.). Nu tegen Ajax dus weer, al is het resultaat niet naar wens. We moeten daarom beseffen dat dit nog niet genoeg is om ons veilig te spelen. We moeten het elke week laten zien. We zijn wel goed genoeg om ons veilig te spelen."

PEC Zwolle maakt zich nu op voor twee belangrijke wedstrijden, tegen ADO (uit) en FC Twente (uit). "Die kunnen en moeten we winnen", zegt Van der Hart, die absoluut vertrouwen heeft in lijfsbehoud. Waarom dat zo is? "Kijk maar naar wat je tegen Ajax op het veld gezien hebt", zegt de goalie. "We hebben laten zien dat we tegen zo'n goede ploeg goed kunnen verdedigen en ook kansen kunnen creëren. En als je dat tegen Ajax kan, dan kan je dat ook tegen de andere ploegen in de Eredivisie. Dat geeft mij vertrouwen. Ik heb het gevoel dat we het gaan redden. Het gat is klein, het staat allemaal nog heel dicht bij elkaar. Als je een goede reeks neer kan zetten, dan ben je al een heel eind. We hebben een goede basis gelegd."

[photo,103952,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen