Zidane noemt Sevilla titelkandidaat en baalt: "Dit doet pijn"

16 januari 2017, 07:52

Waar Real Madrid en FC Barcelona de voorgaande jaren concurrentie kregen van Atlético Madrid in de Spaanse kampioensrace, heet de derde kandidaat voor de titel dit seizoen Sevilla. De energieke ploeg van Jorge Sampaoli wist de sterrenformatie uit Madrid zondagavond met 2-1 te verslaan, dankzij twee late treffers. Zinedine Zidane was na afloop not amused.

Real Madrid leek met de zege aan de haal te gaan toen Cristiano Ronaldo in de 67ste minuut een strafschop benutte, maar een zinderende slotfase bracht Sevilla alsnog de volle buit. "We verloren de wedstrijd in de laatste vijf minuten. 85 minuten lang hebben we het goed gedaan", besefte Zidane na de wedstrijd in gesprek met de media. "Dat doet pijn, het is een pittige nederlaag." Door de zeperd is er bovendien een einde gekomen aan een reeks van veertig (!) wedstrijden op rij zonder nederlaag. "We wisten dat we weer een keer zouden verliezen. We moeten de juiste motivatie behouden, want ik heb ook positieve dingen gezien."

Zidane beseft dat Sevilla dit seizoen kan meestrijden om de titel. De ploeg staat momenteel tweede, met een punt meer dan Barcelona en één minder dan Real Madrid. "Sevilla heeft laten zien dat ze in staat zijn om mee te strijden", sprak Zidane. "Ze spelen goed voetbal, vechten en doen alles op volle kracht. Ik feliciteer ze dan ook met deze overwinning."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen