Allegri: "Niemand dacht dat we titel nu al zouden pakken"

16 januari 2017, 08:30

Juventus won dit seizoen maar liefst vijftien van haar negentien wedstrijden in de Serie A, maar de koploper incasseerde zondagavond wel een gevoelige tik in Florence. Fiorentina was met 2-1 te sterk in het Stadio Artemio Franchi, waardoor nummer twee AS Roma tot op één puntje is genaderd. De lijstaanvoerder uit Turijn heeft nog wel een extra wedstrijd tegoed.

"Het is een flinke tik, maar niemand dacht dat we de titel al zouden pakken in januari", zo reageert coach Massimiliano Allegri op de domper in Florence. "Er werd maar weinig gevoetbald, het ging bijna alleen maar over overtredingen en kaarten. Gelukkig hebben we nog de kans om Roma op vier punten te zetten", stelt Allegri. "We moeten wel uitkijken voor het feit dat ploegen als Fiorentina en Genoa tegen ons spelen alsof het de wedstrijd van hun leven is. Dan moet je zelf ook altijd honderd procent geven."

"De titelrace wordt nog een groot gevecht en tot 28 mei zullen we moeten strijden om elk punt. Het gaat echt niet eenvoudig worden", zegt Allegri verder in Italiaanse media. "Naast Roma staat ook onder meer Napoli nog vlak bij ons", weet de keuzeheer van La Vecchi Signora.

Marotta

Overigens wordt Allegri zelf weleens in verband gebracht met Arsenal, mede omdat hij Engelse les krijgt. Toch maakt Juventus-directeur Beppe Marotta zich geen zorgen. "Het is zijn derde jaar van hem bij ons en ik denk dat de kans groot is dat hij nog langer bij ons blijft. Hij is een winnaar, een tacticus. We zien geen reden om hem te laten vertrekken", aldus Marotta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen