Chiellini maakt zich zorgen: "Niet zo solide als vorig jaar"

16 januari 2017, 09:16

De afgelopen jaren stak Juventus met kop en schouders boven de rest uit in de Serie A, maar vooralsnog is het dit seizoen zeer interessant bovenin in Italië. Zondag verloor koploper Juventus bij Fiorentina (2-1), waardoor de strijd om het kampioenschap weer helemaal open lijkt. Verdediger Giorgio Chiellini maakt zich zorgen over de defensie.

Voor het eerst sinds eind oktober begonnen sterkhouders Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Chiellini alle drie in de basis, maar desondanks verloor Juventus dus van Fiorentina. "Het was geen goed optreden, we hebben de juiste balans nog niet gevonden", zegt de Italiaan tegen Sky Sport Italia. "We weten dat we niet zo solide zijn als vorig seizoen en dat hebben we ook tijdens de reeks van overwinningen gezegd."

"Er waren wedstrijden dat de handschoenen van Buffon niet eens vies werden, maar nu lijkt het elke keer mis te gaan", baalt Chiellini. De centrumverdediger stelt dat het zomerse vertrek van Paul Pogba ook een oorzaak kan zijn voor de mindere prestaties van Juve. "We missen zijn energie. Hij was een grote speler bij ons en het is een groot verlies dat hij is vertrokken", aldus de Italiaan, die treurt om de slechte prestaties van zijn team in uitduels. "Het is niet des Juventus om alle drie duels in Milaan en Florence te verliezen."

De voorsprong op nummer twee AS Roma is één punt, al heeft De Oude Dame wel een wedstrijd tegoed.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen