Officieel: Robben verlengt bij 'tweede thuis' Bayern

16 januari 2017, 13:43   Bijgewerkt: 16 januari 2017, 14:04

De inkt staat op het papier: Arjen Robben heeft zijn contract bij Bayern Müchen definitief tot de zomer van 2018 verlengd. De contactverlenging van de aanvoerder van het Nederlands elftal hing al een tijdje in de lucht, maar nu is hij dus officieel in de voetsporen van Robert Lewandowski en Franck Ribéry getreden. Dit duo tekende onlangs al bij in München.

"ik ben zeer gelukkig met het feit dat ik nog een extra jaar bij Bayern kan spelen", reageert Robben, die al sinds de zomer van 2009 bij de Duitse Rekordmeister actief is. "Dit is een van de beste clubs ter wereld en München is voor mij en mijn familie een tweede thuis geworden. Ik krijg de kans om nog een jaar op topniveau te voetballen en hoop dat nog wel veel prijzen kunnen pakken", aldus de 32-jarige Groninger.

Ook Bayern-voorzitter Karl Henz Rummenigge vindt de uitgebreide samenwerking een goede zaak. "Arjen is op zijn positie een van de beste spelers van de wereld. Hij speelt nu acht jaar in München en is in deze periode een belangrijk bestanddeel van de club geworden. Wij zijn er heel blij mee dat hij nog een jaar in het shirt van Bayern zal spelen", stelt Rummenigge.

Robben won met Bayern al de wereldbeker voor clubs, de Champions League en de Europese Supercup. In Duitsland werd hij vijf keer kampioen en pakte hij vier keer de DFB Pokal. In 152 Bundesliga-wedstrijden was de Oranje-captain goed voor 82 doelpunten. Ook scoorde hij 21 maal in 53 optredens in de Champions League. In 2013 besliste hij hierin de finale tegen Borussia Dortmund met een goal in de verlenging.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen