Manu heeft geen spijt van 'Engeland': "Neem ervaring mee"

17 januari 2017, 15:54

Elvis Manu is weer op de Nederlandse velden te bewonderen, aangezien hij in de winterstop de overstap maakte van Brighton & Hove Albion naar Go Ahead Eagles. De buitenspeler heeft niet het gevoel dat hij mislukt is in Engeland en stelt dat de ervaringen waardevol zijn voor hem.

De buitenspeler droeg in Engeland ook het tenue van Huddersfield Town. "De stap naar Engeland is anders uitgepakt dan ik vooraf had gehoopt", vertelt Manu op de website van Go Ahead. "Desondanks heb ik geen spijt van mijn keuze en neem ik deze ervaring mee in het verdere verloop van mijn loopbaan", aldus Manu, die afgelopen weekend tegen AZ debuteerde voor de degradatiekandidaat. "Persoonlijk was ik blij dat ik weer op het veld stond. De eerste helft had ik een aantal momenten dat ik dreigend was. De tweede helft voelde ik de krachten langzaam wegvloeien en kreeg ik kramp in mijn kuit."

Komend weekend gaat de aanvaller met Go Ahead op bezoek bij Excelsior. Dat is speciaal voor hem, aangezien hij in het seizoen 2012/13 voor die club speelde. "Ik heb een dubbel gevoel overgehouden aan mijn verhuurperiode bij Excelsior", reageert hij. "In twintig competitieduels maakte ik acht goals, dus sportief haalde ik een behoorlijk rendement. Maar ik had destijds wat problemen met mijn zelfbeheersing. Daardoor liep ik dat seizoen tegen drie rode kaarten aan en nam ik een schorsing van vier wedstrijden mee terug naar Feyenoord."

Aanstaande zondag keert hij dus in Kralingen, voor de degradatiekraker tegen zijn oude werkgever. "Het wordt zeker geen gemakkelijk duel voor ons, want Excelsior heeft het in de eerste competitiehelft aardig gedaan", weet Manu. "Bovendien spelen we op kunstgras en dat voetbalt toch altijd net iets anders. Maar daar moeten we ons tegen wapenen. Ik denk dat we met Go Ahead Eagles over voldoende voetballende kwaliteiten beschikken om deze wedstrijd goed af te sluiten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen