Van Gaal houdt deur toch open: "Het is nog niet definitief"

18 januari 2017, 09:49

Louis van Gaal liet eerder deze week doorschemeren dat de kans groot is dat hij de draad niet meer op zal pakken als trainer, waarop er veel aandacht was voor het 'afscheid' van de 65-jarige trainer. Een dag later benadrukt de oud-bondscoach van Oranje dat hij de deur nog op een kiertje heeft staan. "Ik heb nog niet definitief afscheid genomen van het voetbal."

In gesprek met El Larguero verschaft Van Gaal meer duidelijkheid. "Ik heb me niet definitief teruggetrokken. Ik ben bezig met een sabbatical en daarna maak ik een beslissing. De kans is groot dat het klaar is, maar het is nog niet definitief", benadrukt de oud-coach van Ajax, AZ, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United.

Het afscheid van Van Gaal werd breed uitgemeten in de Nederlandse media. "In Nederland schrijft de pers wat ze willen. Ze besteden, net als in Spanje, aandacht aan andere dingen. Ik heb aangegeven dat ik misschien al met pensioen ben, maar het moment om het te beslissen is nog niet aangebroken. Ik heb een sabbatical genomen en ga daarna een keuze maken. Het hangt ook af van de aanbiedingen."

Van Gaal werd onlangs al benaderd door een club. "Ik heb ongeveer een maand geleden een aanbieding van Valencia gekregen, maar ik zei 'nee'. Volgend jaar kan dat wel anders zijn. Het hangt af van hoe ik mij voel. Ik sluit een terugkeer naar Spanje niet uit", aldus de voormalig bondscoach, die Oranje naar een derde plek leidde op het WK 2014. Een derde tijdperk bij FC Barcelona lijkt er niet te komen. "Luis Enrique is ook een goede coach."

Mocht Van Gaal al wel met pensioen zijn

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen