'Memphis en Lyon al akkoord over meerjarig contract'

18 januari 2017, 10:00   Bijgewerkt: 18 januari 2017, 10:06

Olympique Lyon zet alles in het werk om de komst van Memphis Depay te kunnen bezegelen. Waar de onderhandelingen met Manchester United nog in volle gang zijn en vrij stroef verlopen, heeft de club uit Zuid-Frankrijk zelf al een overeenkomst bereikt met de oud-PSV'er. Het doorgaans betrouwbare L'Équipe meldt dat Memphis en Lyon al akkoord zijn over een contract tot medio 2019.

De eerste stap is dus gezet, maar dat is niet de moeilijkste stap. De onderhandelingen met Man United zijn een lastiger te nemen horde. Lyon bracht al tot twee keer toe tevergeefs een bod uit op de Oranje-international. De biedingen van respectievelijk van 12 en 15 miljoen waren echter in de ogen van Man United niet toereikend. Dinsdag is volgens bovengenoemde bron een nieuw voorstel gedaan, met een bod van 17 miljoen euro.

Het blijft dus een moeilijk karwei voor Lyon om Memphis binnen te kunnen halen. Als de huidige nummer vier van de Ligue 1 niet slaagt in haar missie, dan verlegt het de focus wellicht naar Pepe Nicolas (Angers), Leon Bailey (Genk), Adnan Januzaj (door Man United verhuurd aan Sunderland) of Jonathan Cafu (Ludogorets).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen