Tien man Fenerbahçe verspelen zege in bekertoernooi

18 januari 2017, 20:04

Het Fenerbahçe van Dick Advocaat is er niet in geslaagd om in het bekertoernooi op bezoek bij Genclerbirligi drie punten te pakken. Lange tijd stonden de bezoekers met 1-2 voor, maar in de slotfase van het duel kwam Genclerbirligi langszij.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Fenerbahçe toen de ploeg na 24 minuten spelen op voorsprong kwam dankzij een treffer van Alexander Karavaev. Drie minuten later kreeg Ismail Koybasi echter de rode kaart voorgehouden waardoor Fenerbahçe met nog een uur te spelen ineens met een man minder verder moest. Uit de strafschop die daarna volgde maakte Serdar Gurler vervolgens gelijk voor Genclerbirligi.

Ondanks de man minder was het wel Fenerbahçe dat opnieuw op voorsprong kwam. Caner Koca sloeg twee minuten voor rust toe en bracht de stand op 1-2. Lange tijd leek het daar ook bij te blijven, maar de thuisploeg wist in de slotfase alsnog een punt te pakken. Met nog zeven minuten te gaan zorgde Vedat Muriqi voor de 2-2.

In groep C van het Turkse bekertoernooi staat Fenerbahçe momenteel op de tweede plaats met acht punten uit vijf duels. Genclerbirligi gaat met dertien punten aan kop. Menemen Belediyespor staat op vier punten terwijl de nummer laatst, Amed Sportif, twee punten heeft. Tijdens het duel met Genclerbirligi kwamen geen Nederlanders in actie.