Twente en Heracles zinspelen op revanche in streekderby

19 januari 2017, 17:27

De tweede seizoenhelft is voor FC Twente en Heracles Almelo in mineur begonnen. Beide teams gingen afgelopen weekend met ruime cijfers onderuit, tegen respectievelijk Vitesse en FC Groningen. Hun onderlinge duel van morgen (vrijdag) staat dan ook voornamelijk in het teken van revanche, geven trainers René Hake en John Stegeman aan.

Twente verloor afgelopen weekend bij de hervatting van de Eredivisie met 3-1 van Vitesse, terwijl Heracles thuis met 1-4 ten onder ging tegen Groningen. "Dan staan er in ieder geval twee ploegen op het veld die revanche willen nemen", zegt Hake op de clubsite over het duel van morgen. "Heracles is een strijdvaardige ploeg en zal getergd zijn, dat moeten wij vrijdag ook zijn. We hebben begin deze week de wedstrijd tegen Vitesse geëvalueerd. Het stond de spelers ook niet aan wat er tegen Vitesse gebeurd is, maar daarna moet je snel de kop omzetten en het in de volgende wedstrijd wel laten zien, die volgt gelukkig heel snel", aldus Hake, die weer kan beschikken over Kamohelo Mokotjo.

Heracles is gretig

Heracles Almelo verwacht een heet avondje in De Grolsch Veste. "Het zal een zware wedstrijd worden, dat weten we", zegt Stegeman in zijn vooruitblik op de clubsite. "Ik hoop dat we als team de guts hebben om alles te geven en zo min mogelijk fouten te maken. Ik kan me voorstellen dat de spelers deze wedstrijd zien als een kans om te revancheren voor afgelopen weekend."

De trainer beseft dat een wedstrijd tussen Twente en Heracles bijzonder is in de regio. "We hebben er zin in, het is natuurlijk een bijzondere wedstrijd voor de supporters en de regio. Een belangrijk duel om resultaat te halen. Over en weer zijn er veel spelers uit de regio, dat maakt het extra speciaal. Het is een soort kleine reünie, want veel spelers kennen elkaar. Maar dat telt morgen om 20.00 uur even niet. Dan is maar één ding belangrijk: proberen te winnen van FC Twente. We weten dat het een zware klus wordt, want Twente heeft ook een prima team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen