Avondduel voor Feyenoord: "Moeten thuis winnen"

20 januari 2017, 14:36

Na de gewonnen wedstrijd bij Roda JC staat het tweede duel na de winterstop voor de deur voor Feyenoord, dat zaterdagavond in eigen huis de degens kruist met Willem II. Trainer Giovanni van Bronckhorst weet dat de Tilburgers verdedigend sterk zijn, maar heeft genoeg vertrouwen in de aanvallende kwaliteiten van zijn elftal.

De coach beschikt over een nagenoeg fitte selectie, alleen Kenneth Vermeer, Sven van Beek en Karim El Ahmadi (Afrika Cup) ontbreken. Van Bronckhorst vindt het mooi dat het duel met Willem II op de avond gespeeld wordt. "Het is een avondwedstrijd, dus dan ziet De Kuip er nog iets mooier uit", zegt de oefenmeester van de koploper op de clubsite. "De sfeer is in de avond ook altijd goed en ik denk dat het voor ons zaak is om de goede reeks in thuisduels te continueren. Het geeft mij een heel goed gevoel dat de thuisduels uitverkocht zijn, dat zegt dat iedereen ons wil steunen naar de winst. We gaan daar ook vol voor."

Vorige week won Feyenoord door twee goals in de slotfase met 0-2 van Roda. Van Bronckhorst beseft dat zijn team vaak in de laatste fase van een duel toeslaat. "Je ziet dat we heel veel scoren in het laatste deel van een wedstrijd, dat is een kracht van ons. Maar we kunnen ook heel goed in de andere delen van een duel tot scoren komen", zegt hij. "Ik ben blij met het feit dat we sowieso veel scoren."

Feyenoord is dit seizoen de productiefste ploeg in de Eredivisie, tegenstander Willem II scoorde vooralsnog alleen vaker dan Roda JC.  "Willem II is een ploeg die weinig tegengoals krijgt, buiten de topdrie zijn zij het team met de minste tegengoals", beseft Van Bronckhorst. "Ze scoren aan de andere kant ook niet makkelijk. Wij zullen met onze speelstijl morgen de kansen ,moeten creëren die we altijd creëren en dan moeten we thuis van Willem II winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen