Ten Hag ziet wedstrijd tegen Ajax als 'meetmoment'

20 januari 2017, 20:38

Het eerste thuisduel van FC Utrecht in 2017 is voor de fans van de club gelijk de wedstrijd van het jaar: Ajax komt zondag (aftrap 12.30 uur) op bezoek in Stadion de Galgenwaard. Coach Erik ten Hag weet wat deze partij betekent voor de supporters, maar is meer bezig met het sportieve aspect.

"Dit zien we als een meetmoment. Als team en als individuen hebben we ons ontwikkeld. We gaan nu graag de uitdaging aan van spelen tegen één van de topteams van Nederland", zegt Ten Hag op de clubwebsite. Hij weet hoe belangrijk het treffen met Ajax is voor de fans. "Het heeft iets extra's, dat is duidelijk. Het gaat in Utrecht, en zeker ook bij FC Utrecht, al de hele week over niets anders dan de wedstrijd van dit weekend."

"Onze spelers raken van het spelen van dergelijke wedstrijden niet in de war", blijft Ten Hag nuchter. "Dat hebben we in het recente verleden al gezien. De spelers hebben dit soort momenten al meegemaakt, en in vele gevallen al successen beleefd, zoals de overwinningen die we boekten thuis tegen Ajax en uit tegen PSV vorig seizoen."

"Ook voor mij als coach, en voor ons als staf, is Ajax-thuis natuurlijk een uitdaging", stelt Ten Hag. "Vooral om te zien waar onze ploeg staat. De normen liggen hoger in wedstrijden zoals die van aanstaande zondag. Er moet heel veel kloppen om een resultaat te behalen. De lat ligt heel hoog. En logischerwijs gaan wij alles uit de kast halen om de punten in Stadion Galgenwaard te houden."

Robbin Ruiter, Kevin Conboy, Edson Braafheid en Rico Strieder ontbreken bij FC Utrecht en vermoedelijk is ook Jeff Hardeveld nog afwezig. Daartegenover staat dat Giovanni Troupée weer kan spelen en mogelijk maakt Zakaria Labyad zijn debuut. "Feitelijk gezien zit Zakaria nog midden in de voorbereiding. Maar goed, ook in de voorbereiding speel je wedstrijden. Het zou kunnen dat hij zondag voor het eerst bij de groep zit", besluit Ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen