Hake: "Deze zege meer waard dan alleen drie punten"

20 januari 2017, 23:43

Door een vroeg doelpunt van Joachim Andersen won FC Twente vrijdag in de eigen Grolsch Veste de derby tegen Heracles Almelo met 1-0. Volgens René Hake, de trainer van de club uit Enschede, is deze prestatie meer waard dan alleen drie punten.

"Dat heeft te maken met het feit dat het regionaal een beladen wedstrijd is. Als je die dan wint, dan zie je wat het met de omgeving doet. Het is dus heel belangrijk", reageerde Hake na de 1-0 zege bij de NOS. Van de laatste acht eredivisieduels won Twente er slechts één. "Hier waren we wel aan toe, dus dit is zeker een goed resultaat", vervolgde Hake.

"We hebben echter niet de hele wedstrijd goed gespeeld. Niet dat ik hem geknepen heb, maar ik vond Heracles na rust wel beter en agressiever. Daardoor werden wij slordiger, al hadden wij wel vier of vijf kansen om de wedstrijd te beslissen. Omdat we dat hebben nagelaten, hebben we Heracles in leven gelaten. Op de momenten dat zij in onze 'zestien' waren, hadden ze veel dreiging. Dat had ook verkeerd kunnen aflopen", aldus Hake. "Ik ben blij met de drie punten, maar er is nog genoeg om te verbeteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen