Gifbeker moet leeg bij De Graafschap: "Pupillenvoetbal'

21 januari 2017, 10:44

Ook na de aanstelling van Henk de Jong blijft De Graafschap maar dolen in het labyrint van de Jupiler League. De club uit Doetinchem verloor vorige week al bij het debuut van De Jong en ging vrijdagavond pijnlijk met 0-3 onderuit tegen FC Den Bosch. De oefenmeester en middenvelder Bryan Smeets hadden na de deceptie stevige teksten in huis.

Smeets was de schlemiel van de avond, met een eigen goal. De middenvelder speelde de bal terug op de keeper, maar het speeltuig rolde het zo doel van De Graafschap in. "Het was pupillenvoetbal", baalt De Jong bij Omroep Gelderland. Hij baalde van de manier waarop zijn team de goals weggaf. "Dat mag nooit gebeuren."

Smeets baalt uiteraard van zijn knullige eigen goal. "De bal springt op door het slechte veld. In één keer versnelt ie. Ik speelde zo rustig terug. Op een normaal veld kan Bednarek die bal zo aannemen. Maar het gebeurt en ik ben ook schuldig. Het is allemaal heel lullig", stelt hij. "We waren kansloos, we hebben niks afgedwongen op wat vrije trappen en corners na. Persoonlijke fouten, het is pijnlijk. Na die 0-1 komt er weer angst in de ploeg. We komen er gewoon niet uit met zijn allen. Het zit heel diep. Niemand wilde meer een bal hebben. Je schouders worden zo zwaar dat je niet meer vooruit komt. Dan is het aftellen tot de wedstrijd is gedaan."

De Superboeren staan in de Jupiler League op de zeventiende positie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen