Systeem helpt FC Utrecht: "Ajax kan ons niet verrassen"

21 januari 2017, 14:44

Als één van de weinige teams in de Eredivisie hanteert FC Utrecht een ander systeem dan het vertrouwde 4-3-3. Trainer Erik ten Hag laat zijn team vaak in een 4-4-2-systeem spelen en daar hebben veel tegenstanders moeilijk mee, ziet ook middenvelder Yassin Ayoub.

Utrecht speelt zondag de beladen wedstrijd tegen Ajax en hoopt de Amsterdammers te verrassen met het systeem. "Soms voel ik echt de radeloosheid bij een tegenstander. Ze hebben moeite met ons 4-4-2-systeem. 'Waar moeten we de bal nu heen spelen?'. Dat moment voelen wij als team aan", legt Ayoub uit in De Telegraaf. "Tegen een goede ploeg als Ajax zullen we vast ook af en toe worden teruggeduwd. Dan moeten we ervoor zorgen dat zij moedeloos worden van onze compacte, gegroepeerde ploeg. Dat is in mijn ogen de beste manier om Ajax te bestrijden. En dan moet je bij dat ene momentje superscherp zijn om de bal aan de andere kant binnen te prikken."

Trainer Erik ten Hag is klaar voor het duel van zondag. "We houden met een aantal scenario's rekening, maar ik denk niet dat Ajax ons kan verrassen. Voor ons is dit een heel mooi meetmoment. Daar kijk ik naar uit. Als wij onze taken uitvoeren, hebben wij een heel goede kans om van Ajax te winnen", besluit de coach hoopvol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen