Tandeloos AZ krijgt deksel in slotfase op neus tegen Sparta

21 januari 2017, 20:42   Bijgewerkt: 21 januari 2017, 23:34

AZ is er in eigen huis niet in geslaagd om van Sparta te winnen. De Alkmaarders speelden een zeer matige wedstrijd, maar kwamen vlak na rust tóch op voorsprong via Derrick Luckassen. Het was echter Sparta-invaller Mathias Pogba die de Spartanen drie minuten voor tijd verdiend op gelijke hoogte kopte.

De wedstrijd in Alkmaar was er uiteraard een met speciale gevoelens voor Alex Pastoor. De huidige Sparta-coach werd in september 2014 hoofdtrainer van 'zijn' AZ, na het terugtreden van Marco van Basten. Vanwege een meningsverschil over de invulling van het contract was zijn hoofdtrainerschap in Alkmaar echter van korte duur. Hij vertrok naar Sparta en dankzij het kampioenschap met de Spartanen in de Jupiler League afgelopen seizoen, stond Pastoor vanavond opnieuw als hoofdtrainer op het veld in het AFAS Stadion.

De Amsterdamse trainer zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen. Sparta nam brutaal het initiatief en na ruim vijf minuten had Paco van Moorsel al de 0-1 op zijn schoen. De spits schoof de bal echter net naast. Ook via Stijn Spierings en Thomas Verhaar werden enkele speldenprikjes uitgedeeld, maar echt getest werd AZ-doelman Sergio Rochet nou ook weer niet.

Het leek AZ vleugels te geven en het spel van de Alkmaarders werd ook iets gevaarlijker, maar echt tot grote kansen op een tweede treffer leidde dit niet. Na zeventig minuten had Sparta dan ook genoeg gezien en kroop het weer wat meer uit de schulp. Het had ongeveer een kwartier voor tijd dan ook op gelijke hoogte moeten komen, maar Verhaar schoof de bal op een voorzet van linksback Sherel Floranus tegen de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen